EU-direktiv om Eco-Design (ErP)

Hva er Økodesign?

Økodesign kan forstås som miljøvennlig produktdesign som har som mål å redusere miljøbelastningen gjennom hele produktets levetid.

VÆR ØKO – TENK GLOBALT: Økodesign fra OSRAM

Som en av verdens to ledende produsenter av lyskilder genererer OSRAM allerede mer enn 70 % av salgets sitt via energieffetive produkter. Det er viktig for oss å utvikle økologisk avanserte produkter for å bidra til bærekraftig beskyttelse av ressurser. Kvalitetsprodukter produseres basert på denne filosofien som karakteriseres av lang levetid og høy energieffektivitet.

OSRAM sørger for at miljøbelastningen reduseres med en produktlevetidssyklus basert på bærekraft, som går fra produktidé til resirkulering.

Internasjonale mål for klima- og miljøvern

Innen rammeverket i Kyoto 1997 om mål for klimabeskyttelse, har EU definert en rekke målinger for økonomisk og bærekraftig bruk av ressurser.  Her finner du viktig informasjon om EU-direktiv 2009/125/EC som relaterer seg til Eco-Design og energirelaterte produkter (ErP). 

Informasjon kreves på emballasjen - merking av strømrelaterte og strømforbrukende produkter

Målet med forskriften EU 874/2012 er å fremme de mest effektive produktene ved å kreve at relevant informasjon står på emballasjen. Blant annet beskriver den at emballasjen for lampen ved salgsstedet skal antyde strømforbruket til lampen.

Forskrifter for implementering av ErP og belysning for spesielle formål

Lamper for spesielle formål, som for eksempel er designet for bruk som trafikklys, terrariumbelysning og husholdningsbelysning og som er tydelig merket om det på medfølgende produktinformasjon, er ikke underlagt disse kravene til miljødesign.

© 2017, OSRAM GmbH. Alle rettigheter reservert.
LED Floater Headline