Spesialbelysning fra OSRAM støtter smertebehandling

Etasjen foran gruppeterapirommene er fullstendig belyst med OSRAM-teknologi og bidrar til å forberede pasientene på de korresponderende fargene i lyset i rommene.
25.04.2013
Anvendelse:  Generell belysning, Lys er livskvalitet, Medisinske bruksområder
Teknologi:  Elektronisk forkoblingsutstyr, Lysrør, LED, Lysstyringssystemer, Armaturer
Målgruppe:  Arkitect, Städer och kommuner, Elektriker, Driftspersonell i helseinstitusjoner

Spesialbelysning fra OSRAM støtter smertebehandling

ET belysningskonsept utviklet av OSRAM vil hjelpe pasienter i klinikken "Klinikum rechts der Isar" i München med dagslysbelysning under behandlingen. I det nyåpnede "Schmerzzentrum" tester de ut effekten av nøyaktig tilpasset lys.

Pasientene lider av kroniske smerter som ikke kan leges eller som man ikke klarer å finne årsaken til. I åtte år har leger inne tre disipliner samarbeidet i smertesentere for å gi disse menneskene hjelp. OSRAM utviklet i samarbeid med de ansvarlige legene et innovativt belysningskonsept i de nye lokalene på Max-Weber Platz. Dette omfatter spesiallysstyrkenivåer i rommene som er de spesielle kravene i smertesenteret. OSRAMs belysningsdesigner Christian Welsch: "Belysningskonseptet ble implementert i hovedsak med høy belysningsintensitet, en spesielt bred lysfordeling i toppseksjonen av rommet og differensierte lysfarger på alle nivåer i rommet."

Lystetthet på opptil 4000 Lux

Mens det er normalt med mellom 300 og 800 Lux i rom innendørs, kan det oppnås opptil 4000 Lux i fysioterapi- og grupperom i det nye behandlingssenteret samt i resepsjons- og venteområder - ganske likt dagslyset på himmelen på en lett overskyet dag. Professor Thomas Tölle, leder for Senter for tverrfaglig medisin (ZIS): "Det er ikke bare melatoninproduksjonen og de berørte søvn- og oppvåkningsrytmene, som er avhengig av lys, men også vår psykiske helse. Våre pasienter får en kumulativ dose med lys under deres fireukers behandlingsopplegg i dagsenteret. Vi håper at de blant annet vil sove bedre, at de vil bli mer årvåkne og konsentrerte på dagtid og generelt sett få mer tillit til seg selv og kroppen sin. Vi kan på en måte si at det er åpnet en dør for dem igjen." Effekten av lysterapi undersøkes videre av leger ved ZIS som en del vitenskapelige studier.

Følgende medarbeidere fra OSRAM var involvert: Dr. Andreas Wojtysiak for vitenskapelig ledelse, Andreas Pickelein for belysningskonseptet og Christian Welsch for belysningsdesignet. 

Bildegalleri: en sammenlikning av ulike lys atmosfærer

Det store terapirommet i varmt hvitt lys med LED-wall floods.
Terapirommet i kaldt lys som reproduserer dagslys på en lett overskyet dag.
Det lille gruppeterapirommet kan også belyses med enten varmt hvitt lys eller kaldt lys.
Det lille terapirommet med kald belysning, til sammenligning.
OSRAM-nyheter

© 2017, OSRAM GmbH. Alle rettigheter reservert.
LED Floater Headline