Den grønne laserdioden fra OSRAM Opto Semicondutors var årets produkt i 2012 i følge Electronic Products Magazine

Den grønne laserdioden fra OSRAM Opto Semicondutors var årets produkt i 2012 i følge Electronic Products Magazine
26.04.2013
Anvendelse:  Industrielle bruksområder, Projeksjonssystemer
Teknologi:  Laser
Målgruppe:  Arkitect, Elektriker

Grønn laserdiode fra OSRAM Opto Semicondutors ble av Electronic Products Magazine kåret til årets produkt i 2012

Electronic Products Magazine (USA) har nominert den grønne laserdioden fra OSRAM Opto Semiconductors til årets produkt 2012. Leserne av det tyske magasinet "Elektronik" rangerte også den grønne laserdioden som en av de tre beste produktene av totalt elleve nominasjoner i 2013 i kategorien optoelektronikk.

Grønn laserdiode - en milepæl i utviklingen av miniprojektorer

Den grønne laserdioden representerer en milepæl i utviklingen av miniprojektorer for mobilenheter som smarttelefoner og kameraer. Enheter for lasershow, pekelasere og linjelasere vil også få nytte av denne teknologien. Den kompakte laserdioden har en optisk effekt på 30 og 50 milliwatt og en ekstra høy strålekvalitet og er direkteutstrålende - laserlyset produseres direkte i halvlederen. Sammenlignet med eksisterende løsninger er det ikke lenger behov for å doble frekvensen i en infrarød laser for å produsere grønt lys.

Den direkteutstrålende grønne laserdioden har mange fordeler

  • Høy varmestabilitet
  • Kompakt design
  • Høykvalitetsstråle
  • Rask modulajonshastighet

Disse fordelene representerer et viktig skritt for lommeprojektorer som vil gjøre at alle kan ha med seg PowerPoint-presentasjonene eller favorittvideoene sine og se dem i en rimelig størrelse på en vegg eller en projektorskjerm. De kompakte direkteutstrålende grønne laserdiodene PL 520 og PL 515 med optisk effekt på 50 mW og 30 mW er ideelle for den typen bruk. Designere kan nå utvikle og lage brukbare små projektorer for smarttelefoner og kameraer, og også projiseringsenheter for lasershow, pekelasere og linjelansere.

Osram Opto Semiconductors utvikler en av de første direkteutstrålende grønne laserdiodene

Med utviklingen av en av de første direkteutstrålende grønne laserdiodene har Osram Opto Semiconductors fremhevet sin ledende posisjon innen lasere basert på indiumgalliumnitrit. Den grønne laseren er resultatet av flere år med intensivt utviklingsarbeid i Regensburg. Den er utviklet som en del av MOLAS-prosjektet sponset av det tyske utdannings- og forskningsdepartemenetet og involverer teknologier for ultrakompakte og mobile laserprojiseringssystemer. I 2010 ble forskerne i bedriften tildelt Karl-Heinz-Beckurts-prisen for utviklingsarbeidet med den grønne laseren.

OSRAM RSS
Nyhetsfeeds

Green light for laser projectors
18.10.2012

© 2017, OSRAM GmbH. Alle rettigheter reservert.
LED Floater Headline