Automotive
 

Fleksibel OLED i kjøretøybelysning

OLED baklys

OLED-teknologi oppnår helt nye designalternativer for lyskilder og får stor interesse blant kunder i bilbransjen. OLED er flate lyskilder som oppnår mer homogenitet og kan dimmes trinnløst og individuelt.

Rask fremdrift innen OLED-teknologi

En annen ny fascinerende kvalitet med denne teknologien er fleksibilitet. I tillegg til konkav og konveks bøying, har OLED snitt i belysningsområdet. Som en del av R2D2-prosjektet støttet av Tysklands føderale departement for utdanning og forskning (BMBF), ble det utført forskning i fleksible OLED - en helt ny designdimensjon for designere. Osram formed fleksible OLED til tredimensjonale moduler av Hella og integrerte i baklys i samsvar med en design produsert av Audi.

Ettersom fleksible OLED består av tre individuelt kontrollerbare og dimbare segmenter, trenger de ikke reflektorer, lysguider eller lignende optikk for å bli sett fra alle visningsvinkler. Den presenterte baklampedemonstratoren fra Osram er laget av rustfritt stål som substrat og er derfor et robust material som er egnet for bilforhold.

I dag oppfyller allerede lys emitterte av fleksible OLED relevante ECE-standarder for lysstyrke og emisjonsfarger for bakposisjonslamper. Med vellykket fullførelse av prosjektet og de første masseproduserte bilene med ultra lav profil med stive glassbaserte OLED som vises nå på markedet, forventes det at OLED vil være klare for serieproduksjon i løpet av få år.

Osram og R2D2-prosjektet

Som en anerkjent produert av OLED-belysning, er Osram direkte involvert i prosjektet og støtter en rask og omfattende evaluering av prosjektresultatene. Den nevnte baklysdemonstratoren med fleksible OLED ble skapt i rammeverket til dette forskningprosjektet.

R2D2 vil bidra til å skape bevissthet blant allmennheten for organiske lysemitterende dioder innen belysning og vil føre til teknologisk fremdrift som vil ha konkurransedyktige fordeler for tyske bedrifter.

Fordeler ved baklys med fleksible OLED på et blunk:

  • 2.5 dimensjonal OLED lyskilde
  • Flere segmenter dimmes individuelt
  • Konveks og konkav bøyning mulig
  • Fri design åpner nye muligheter
  • Høy homogenitet uten kompliserte lysstyringsløsninger

Mer informasjon:

Pressemelding: Osram presenterer fleksible OLED for kjøretøybelysning OLED baklys for BMW M4 GTS
Fleksibel OLED demonstrator

Demonstrator med fleksibel OLED

Bilverktøy

Oppdag spennende interaktive OSRAM-verktøy

Mer informasjon