Automotive
 

Trender innen bilbelysning

Biltrender

Moderne bilbelysning er en global megatrend. Økte tekniske fordeler innen belysning inspirerer motorister til å oppsøke de siste innovasjonene Styrket ytelse, forbedret sikkerhet og minneverdig design er fokuspunktene innen bilbelysningstrender og -forskning.

OSRAM er, som verdens største leverandør av belysning til bilbransjen, i forkant av teknologiske utviklinger.

Alle trender på et blunk

Laserlys

Laserlys: ny frontlysteknologi

BMW i8 og Audi R8 LMX ble lansert neste samtidig som den første serien med produksjonskjøretøyer med laserfrontlys. OSRAM var sterkt involvert i utviklingen av den innovative laserlysteknologien. Denne belysningstrenden åpner helt nye horisonter innen design av og ytelsen til frontlys.

Trend: Laserlys for frontlys
Laserlys

µAFS LED frontlys

I et forskningsprosjekt som har vart i tre år, har et smart, høyoppløselig frontlys blitt skapt, som allerede analyserer kjøre- og værforhold kontinuerlig. Dette tar adaptiv fremoverbelysning til en ny dimensjon. Som overordnet leder og del av forskningsalliansen har OSRAM fullført utvikling av grunnlaget for smarte, høyoppløselige LED-frontlys.

Trend: µAFS LED-frontlys
OLED panelbelysning

OLED panelbelysning som en videreutvikling av LED

OLED (organisk LED) er den tekniske utviklingen av LED. Panelradiatorer med homogen lysfordeling, flere lysfarger og totalt fleksibel design er fremtiden innen bilbelysning, og gir mange muligheter for innvendig og utvendig belysning.

Trend: OLED - banebrytende panelbelysning
Frontlys som svinger

Frontlys som svinger for første gang med LED-teknologi

Dynamiske frontlykter som svinger - på et helt nytt teknologi nivå i fremtiden. Fram til nå har det vært nødvendig med mekanisk montasje for å bevege deler av frontlyset eller hele frontlyset. Dette hører fortiden til. Takket være LED-teknologi, er det nå mye enklere å implementere slike innovasjoner som Advanced Forward Lighting Systems (AFS).

Trend: frontlys som svinger for første gang med LED
Fleksibel OLED

Fleksibel OLED for kjøretøybelysning

OLED-teknologi åpner for helt nye designalternativer for lyskilder. For tiden genererer R2D2-prosjektet med engasjement fra OSRAM stor interesse blant kunder i bilbransjen.

Trend: Fleksible OLED for kjøretøybelysning

Bilverktøy

Oppdag spennende interaktive OSRAM-verktøy

Mer informasjon