Automotive
 

Laserlys for frontlys

Siste trend innen bilbelysning

Laserlys BMW i8

Laserlys er en absolut innovasjon innen bilbelysning og er det neste store steget fremover siden introduksjon av halogen, xenon, og LED frontlysteknologier. Denne belysningstrenden åpner helt nye horisonter innen design av og ytelsen til frontlys.

I fremtiden kan frontlys bli designet mye mindre og mer effektivt med laserlys.

Laserdioder er spesielt imponerende på grunn av sin lille størrelse: En laserdioe genererer nesten punktformet lysstrøm på få tusendeler av en millimeter.

Lysstyrken er allerede i dag nesten fire ganger lysstyrken til LED. Dette betyr at frontlysene kan gjøres enda mindre i fremtiden - uten å kompromittere lysintensiteten.

Den primære fordelen for sjåfører er at disse frontlysene vil de den sterkeste rekkevidde av gjeldende frontlysteknologi. Dette gir sjåføren forbedret synlighet, som fører til økt trafikksikkerhet.

Spørsmål og svar om laserlys

BMW i8, Audi R8 LMX og nye BMW 7-serien: de første serieproduserte bilene med full laserstråle

BMW i8 og Audi R8 LMX ble lansert neste samtidig som den første serien med produksjonskjøretøyer med laserfrontlys. I 2015 fulgte den nye BMW 7-serien. OSRAM var sterkt involvert her som systempartner: Laserfjernlyset er basert på utviklinger fra OSRAM Specialty Lighting. Som et resultat av denne laserteknologien har hele strålen på disse kjøretøyene en rekkevidde på opptil 600 meter - dobbelt så langt som nåværende standard LED-frontlys.

Video: OSRAM Herbrechtingen: produksjon av innovative bilbelysningsløsninger