Automotive
 

Osram avduker produktstrategi mot serieproduksjon

18.05.2017

I et annet trinn for å innovere fremtiden innen bilbelysning, benytter Osram muligheten før Frankfurt International Motor Show til å avdekke sitt produkt-roadmap??? for organiske LED (OLED) brukt på biler. “Vi har hovedsakelig oppnådd egnethet på veien for våre OLED i år og kommer til å tilby innledende spesialutstyr basert på OLED til neste år. Senest i 2016 forventer vi å se OLED brukt i serieproduksjon av nye kjøretøyer”, sier Ulrich Eisele, ansvarlig for OLED-sektoren hos Osram. Motor Show avholdes fra 12. til 22. september.

Osram kunne demonstrere innledende forskningssuksess med OLED i fjor. Temperaturstabiliteten, den mest betydelige hindringen mot serieproduksjon, ble økt fra det kritiske punktet på 85 grader Celsius til et rekortnivå på flere hundre timer. “Etter ytterligere et år med forskning, er de gjenværende hindringene angående serieproduksjon små,” sier Eisele. OLED er overflatelyskilder og derfor perfekt for buk i bruksområder som baklys. Transparente OLED-lys gir også nye designmuligheter for disse bruksområdene.

Osram avdekket en demonstrator under varemessen electronica i 2012 og vil presentere etterkommeren i år. Denne oppfyller kravene for vektrafikk, ikke bare som baklys men også som bremselys. Disse er definert internasjonalt i standardene til Economic Commission for Europe (ECE). Det er også mulig å dele det homogene lysområdet inn i dynamisk kontrollerbare segmenter, og dermed skape et distinkt belysningsscenario, for eksempel ved å klikke på fjernkontrollen til dørlåsen. OLED baklysbeslaget kan også ses som del av den tiende “International Symposium on Automotive Lighting” (ISAL) i Darmstadt (Tyskland) i slutten av september.

OM OSRAM
OSRAM i München, Tyskland er en av to ledende lysprodusenter i verden. Selskapets portefølje dekker hele verdikjeden fra komponenter – inkludert lamper, opto halvledere som LED-lys – til elektroniske kontrollgir i tillegg til komplette armaturer, lysstyringssystemer og belysningsløsninger. OSRAM har rundt 39 000 medarbeidere i hele verden og har oppnådde omsetning på 5,4 milliarder Euro i regnskapsåret 2012 (som sluttet 30. september 2012). Mer enn 70 prosent av omsetningen kommer fra energieffektive produkter. Selskapets forretningsaktiviteter har blitt fokusert på lys - og dermed på livskvaliteten - i mer enn 100 år. Du finner ytterligere informasjon på Internett på www.osram.com