Automotive
 
OLED-teknologi på nye Audi TT RS

OLED-teknologi på nye Audi TT RS

OLED-teknologi på nye Audi TT RS

26.01.2017

Som teknologileder for bilbelysningsløsninger, leverer OSRAM nå OLED-belysning til nye Audi TT RS. De lineæren organiske lysemitterende diodene i baklyset på produksjonskjøretøyer vektlegger flatheten til lyskilden og fungerer som et designhøydepunkt. Ved å dele OLED-lysene inn i tre individuelt kontrollerbare belysningssegmenter – to ytre og et indre segment – kan forskjellige belysningsfunksjoner kombineres. De ytre segmentene blir permanent belys for å støtte baklysfunksjonene, mens det indre segmentet blir lagt til ved bremsing.

I tillegg til sin innovative design, har de nye baklysene også imponerende funksjonalitet. Totalt fire OLED-lys med totalt lysemitterende areal på 49 cm2 og en lysstyrke på 1000 cd/m2 blir montert som en modul på en holder med mirrored bezel???, som garanterer optimal synlighet på veien.

Fleksibel belysningsteknologi for fremtiden

OSRAM er for tiden det eneste selskapet som tilbyr denne innovative teknologien for bilbruk og har derfor en banebrytende rolle i OLE-virksomheten. Siden OLED-lys produserer lys i veldig tynne lag, er de ideelle for fleksible belysningsløsninger. For eksempel kan 3D skyggeefefkter skapes ved segmentering, som er tett oppsett av valgbare lysoverflater ved siden av hverandre. Muligheten til å kontrollere individuelle lysmoduler separat åpner opp for enda flere designalternativer, som dynamisk funksjonalitet. I tillegg til å gi enorm designfleksibilitet, forbruker OLED-teknologien veldig lite energi, som er en stor fordel i bilbransjen.

Biltrender: Mer informasjon om OLED