Automotive
 
Laserlys som årets produkt

OSRAM laserlys – Automotive Product of the Year 2015 av spesialistmagasinet Elektronik

OSRAM laserlys – Automotive Product of the Year 2015 av spesialistmagasinet Elektronik

02.04.2015

Det innovative OSRAM laserlyset har vunnet "Product of the Year 2015" fra Elektronik magasin i bilkategorien. Lesere av spesialistmagasinet stemte fram produktet til nummer en blant totalt 111 topp bilprodukter.

Dette er det andre OSRAM-produktet på rad som har vunnet denne avstemmingen: i 2014 vant OSRAM Matrix Light LED-modulen utmerkelsen. Lesere av Elektronik og brukere av Internett-portalen elektroniknet.de stemte på "Product of the Year" i elleve forskjellige kategorier for 17. gang. OSRAMs laserlys overbeviste leserne i bilfeltet om at det vat et av de “mest innovative, geniale og trendsettende produktene” og tok førsteplassen i lesernes valg. Ved å stemme på bilprodukter, ble temaer som autonom kjøring, avanserte førersystemer, elektromobilitet, belysningsteknologi og infotainment vurdert.

Laserlys - den nye trenden innen bilbelysning

Laserlys er det neste trinnet forover innen bilbelysning. Laserdioder er spesielt imponerende ettersom de er rundt ti ganger mindre enn LED-lys. I tillegg har disse lysene eksepsjonelt høy luminans, som langt overstiger luminansen til eksisterende lyskilder. Sammenlignet med den nåværende standarden innen LED fjernlyssystemer, gir laserlys opptil 20 % lengre rekkevidde. Dette åpner helt nye muligheter innen frontlysdesing, som kan gjøres enda mindre i fremtiden, uten å måtte gå på kompromiss med lysitensiteten. Sjåfører vil spesielt få fordeler fra det største utvalget av frontlys vi kan tilby, som sikrer bedre synlighet og dermed bedre veisikkerhet.

Laserteknologi er allerede på vei oppover blant store bilprodusenter. Støttet av OSRAM som systempartner, var BMW i8 den første masseproduserte bilen med frontmonterte laserfrontlys som kjørte på veiene. BMWs velkjente “dual halo” frontlys skinner også med nytt lys i nye BMW M4 Concept Iconic Lights, takket være OSRAMs laserteknologi.