Automotive
 

OLED baklys for en annen premiumbil

Neste generasjons belysning i knivskarp konkurranse

OLED i BMW M4 GTS

BMW har bestemt seg for å utstyre M4 GTS med OLED baklys fra Osram. OLED brukes mest i underholdningselektronikk, men blir nå implementert i denne nye M4 GTS og treffer snart veien.

Detaljer:

Kategori: Bil, baklys
Technology: OLED
År: 2017
OLEDs egnethet på veien

Neste generasjons belysningsteknologi i biler, organiske lysermitterende dioder (OLE), har utmerkede funksjoner. I stedet for et lyspunkt, kjent fra klassiske LED-lys, produserer en OLED et område med lys og er i M4 GTS spesielt iøynefallende når man ser på lyset litt fra siden.

For å oppfylle bilkrav, måtte Osram møte nye utfordringer, som høyere temperaturområder for halvledere og robuste materialer for å sikre levetiden og lysstyrken. De 15 OLED-lysene som er montert ved siden av hverandre i BMW M4 GTS oppfyller disse kravene.

Markedsmetning for OLED-lys fra OSRAM

I 2012 hadde Osram allerede demonstrert forskningssuksess med OLED-lys og hadde minimert hindringene før serieproduksjon til et veldig lavt nivå. I dag oppfyller OLED-modulene for bilmarkedet standardene til Economic Commission for Europe (ECE) angående utslippsfarge og lysstyrke for baklys.

Etter debyten til OLED på den nye BMW-modellen, har også andre bilprodusenter til hensikt å bruke OLED i baklysene.

Fordeler ved baklys med fleksible OLED på et blunk:

  • Segmenter kan dimmes og styres individuelt
  • Konveks og konkav bøyning mulig
  • Fri design
  • Høy homogenitet uten kompliserte lysstyringsløsninger